Al-Maghribi

PORTAL ONLINE 100% TA'LIM AL-MAGHRIBI!!!

“Ketahui Rahsia Yang Terkunci Rapat Bagaimana Al-Maghribi SEDIA membantu anda mahirkan bacaan Al-Quran!”

Tekan Butang Play Di Atas Video Untuk Mengetahui Semua Tentang Kaedah Ta’lim Al-Maghribi!

ANDA WAJIB HABISKAN SETIAP PEMBELAJARAN DI SETIAP VIDEO UNTUK PASTIKAN ANDA #MAHIR AL-QUR'AN!

PELAJARAN 1: MENGENAL HURUF HIJAIYAH

A. Huruf Hijaiyah Urutan Al-Maghribi

             Tekan Butang Play Di Atas Video Untuk Belajar                        Huruf Hijaiyah!

PELAJARAN 1: MENGENAL HURUF HIJAIYAH

B. Menghafal Huruf Hijaiyah Cara Al-Maghribi

Play Video

Tekan Butang Play Di Atas Video Untuk Belajar Menghafal  Huruf Hijaiyah!

PELAJARAN 1: MENGENAL HURUF HIJAIYAH

C: Ulangkaji

Play Video

Tekan Butang Play Di Atas Video Untuk Ulangkaji!

PELAJARAN 1: MENGENAL HURUF HIJAIYAH

D. Latihan I

Play Video

Tekan Butang Play Di Atas Video Untuk Membuat Latihan!

Ya, kami tidak akan benarkan anda untuk ke video seterusnya jika anda masih belum benar-benar mahir!

Anda  telah diberikan latihan untuk memantapkan lagi pembelajaran untuk mengenal huruf hijaiyah. Pastikan anda selesaikan latihan tersebut. Jika ada dikalangan anda yang masih belum lancar, anda disarankan untuk mengulang semula kesemua video di atas. Bukan cepat yang kita mahukan, lancar membaca adalah lebih baik. Ingat ya!

Sudah mahir huruf-huruh hijaiyah?

JOM KENAL DENGAN TRAINER ANDA!

Ustaz Dr. H. Muhammad Nuri Al-Maghribi anak kelahiran Indonesia, telah mendapat pendidikan awal dan menengah di  tanah kelahirannya. Beliau merupakan pemegang sijil PhD didalam Tasawwuf di Universiti Abdul Malik Al- Sa’di, Morocco (2008) dan PhD di dalam Usul Fiqh di Universiti Malaya, Malaysia (2015).

Ustaz Dr. H. Muhammad Nuri al-Maghribi  menimba ilmu al-Qur’an daripada ramai masyaikh  tersohor antaranya: Syekh Dr. Bassam al-Hijazai al-Misri, Syekh Hamim al-Teba’i, Syekh Iwan Sagita al-Kagungi, Syekh Ali Shofi al-Misri, sehingga beliau menguasai 10 qiraat bersanad al-Qur’an, ilmu tilawah, tafsir dan tarannum dengan baik.  Penelitian yang mendalam, pengalaman yang luas dan pemikiran bahawa pembelajaran al-Qur’an tidak memerlukan masa yang lama mencetuskan idea kepada beliau untuk mengasaskan kaedah pembelajaran al-Qur’an secara cepat dan efektif  iaitu kaedah al-Maghribi.  Kaedah al-Maghribi menggabungkan kesemua aspek bermula daripada Ta’lim, Tahfiz, Tafhim dan Tahqiq dengan memberi tumpuan kepada penguasaan al-Qur’an dalam masa yang singkat sebagai penyelesaian kepada kemelut dan masalah pembelajaran al-Qur’an yang sering dihadapi oleh masyarakat.

Antara teknik-teknik yang diperkenalkan adalah: Kaedah Belajar Membaca al-Qur’an dalam tempoh 4 jam, Kaedah Menghafaz Satu Muka Surat al-Quran dalam tempoh 15 minit, Kaedah Memahami al-Qu’ran hanya dalam masa 8 jam, Kaedah Mengenal Rasa dan Rahsia  al-Qur’an dalam masa 4 jam.

Beliau juga mengasaskan Kaedah Bahasa Arab Untuk Memahami Al-Qur’an dan Kaedah Mahir Bahasa Arab: Nahu dan Sorof Secara Pantas

Perlukan Bantuan? Hubungi Hotline Al-Maghribi

0123831797

Ustaz Nazri

01115182164

Admin Anis