Al-Maghribi

Mudah lupa hafazan Al-Quran walaupun dah berkali-kali menghafalnya ?

“Ketahui Rahsia Yang Terkunci Rapat Bagaimana Anda Boleh Mahir Menghafal Al-Quran Dalam Masa 15 Minit Per Halaman Dengan TEKNIK HAFALAN KILAT!”

Jom lihat testimoni mereka yang telah berjaya dengan TEKNIK RAHSIA ini…​

“ Saya merasakan menghafal al-quran menjadi lebih mudah dan seronok menggunakan teknik Al-Maghribi ini, saya dapat menghafal 1 muka surat dalam masa yang diberikan.”
Adik Hakimi
Madrasah Abu Bakar, Penang
“Sebelum ni saya dapat menghafal setengah muka saja sehari, tapi setelah mengikuti seminar ini, saya lebih fokus dan telah dapat menghafal 1 muka surat dalam masa 15 minit.”
Adik Elyana
Maahad Tahfiz Al-Ghazaly, Sg. Udang, Klang,
“Saya nak masuk Maahad Tahfiz Ulul Albab apabila habis sekolah nanti, tapi syaratnya saya perlu menghafal 8 baris dalam masa 25 minit. Lepas mengikuti seminar ni saya berjaya menghafal 15 baris dalam masa 15 minit, InsyaAllah saya akan dapat menghafal dalam sesi temuduga nanti.”
Adik Robiatul Adawiyah
12 Tahun, Pelajar Sekolah Rendah

Segala Penyelesaian Masalah Anda Ada Di​

SEMINAR TAHFIZ AL-QURAN
HAFALAN KILAT 15 MINIT PER HALAMAN!

(Seminar Yang WAJIB Anda Hadir Jika Anda Serius Nak HAFAZ BACAAN AL-QURAN!)

Anda akan berpeluang untuk belajar menghafal Al-Quran dan menjadi hafizh dan hafizhah untuk masa depan Islam yang cemerlang !

"TEKNIK RAHSIA" Yang Anda Bakal Belajar Di Seminar Nanti...

Tunggu.. ada lagi!
Anda akan diperkenalkan dengan KONSEP HAFAZAN KAEDAH AL-MAGHRIBI
#15 Minit Per Halaman

Al-Hifz adalah suatu proses untuk menghafal ayat-ayat Al-Quran yang belum pernah dihafal dengan cara yang khas dan tertentu dan sememangnya berbeza dari kaedah-kaedah yang lainnya.

Pengulangan hafazan berupa kalimat atau ayat Al-Quran yang sudah dihafal ketika sedang menghafal Al-Quran melalui hafazan (dengan cara menutup mushaf Al-Quran atau menutup mata dengan membayangkan atau mengimaginasikannya) setelah melihat mushaf Al-Quran ketika membacanya.

Menghubungkan hafazan Al-Quran. Ini berlaku antara akhir ayat dan awal ayat berikutnya, antara akhir halaman dan awal halaman selanjutnya, dan antara satu surah Al-Quran dengan surah Al-Quran lainnya. Bgitu pula dengan satu juz Al-Quran dan juz-juz Al-Quran lainnya.

Mengulang-ulang hafazan, baik hafazan baru ataupun lama adalah hal yang terpenting dalam menghafal Al-Quran.

So, macam mana? Dah sedia nak belajar menghafal Al-Quran dan menjadi hafizh dan hafizhah untuk masa depan Islam yang cemerlang?

ANDA WAJIB HADIR KALAU NAK CAPAI #3TARGET NI!

TARGET 1

Menghafal Al-Quran 15 minit per halaman

TARGET 2

Hafazan Al-Quran efisien dan lancar(mutqin)

TARGET 3

Hafazan tidak mudah dilupai dan jangka panjang

Ya, penyelesaiannya ada di Seminar Tahfiz Al-Maghribi Hafalan Kilat 15 Minit Per Halaman !

Ini kerana, dengan mengaplikasikan Teknik Al-Maghribi dalam hafazan Al-Quran. Hafazan akan menjadi lebih mudah, cepat dan efektif.

Anda akan diberi penjelasan secara terperinci bermula dari persiapan yang perlu dilakukan sebelum menghafal Al-Quran sehinggalah penjelasan secara terperinci mengenai penggunaan Kaedah Al-Maghribi dalam praktik menghafal Al-Quran.

Sudah nampak potensinya?

JOM KENAL DENGAN TRAINER ANDA!

Ustaz Dr. H. Muhammad Nuri Al-Maghribi anak kelahiran Indonesia, telah mendapat pendidikan awal dan menengah di  tanah kelahirannya. Beliau merupakan pemegang sijil PhD didalam Tasawwuf di Universiti Abdul Malik Al- Sa’di, Morocco (2008) dan PhD di dalam Usul Fiqh di Universiti Malaya, Malaysia (2015).

Ustaz Dr. H. Muhammad Nuri al-Maghribi  menimba ilmu al-Qur’an daripada ramai masyaikh  tersohor antaranya: Syekh Dr. Bassam al-Hijazai al-Misri, Syekh Hamim al-Teba’i, Syekh Iwan Sagita al-Kagungi, Syekh Ali Shofi al-Misri, sehingga beliau menguasai 10 qiraat bersanad al-Qur’an, ilmu tilawah, tafsir dan tarannum dengan baik.  Penelitian yang mendalam, pengalaman yang luas dan pemikiran bahawa pembelajaran al-Qur’an tidak memerlukan masa yang lama mencetuskan idea kepada beliau untuk mengasaskan kaedah pembelajaran al-Qur’an secara cepat dan efektif  iaitu kaedah al-Maghribi.  Kaedah al-Maghribi menggabungkan kesemua aspek bermula daripada Ta’lim, Tahfiz, Tafhim dan Tahqiq dengan memberi tumpuan kepada penguasaan al-Qur’an dalam masa yang singkat sebagai penyelesaian kepada kemelut dan masalah pembelajaran al-Qur’an yang sering dihadapi oleh masyarakat.

Antara teknik-teknik yang diperkenalkan adalah: Kaedah Belajar Membaca al-Qur’an dalam tempoh 4 jam, Kaedah Menghafaz Satu Muka Surat al-Quran dalam tempoh 15 minit, Kaedah Memahami al-Qu’ran hanya dalam masa 8 jam, Kaedah Mengenal Rasa dan Rahsia  al-Qur’an dalam masa 4 jam.

Beliau juga mengasaskan Kaedah Bahasa Arab Untuk Memahami Al-Qur’an dan Kaedah Mahir Bahasa Arab: Nahu dan Sorof Secara Pantas

MAKLUMAT SEMINAR TAHFIZ AL-QURAN
HAFALAN KILAT 15 MINIT PER HALAMAN!

LOKASI :

MASJID AL-KHAIRIYAH, TAMAN SERI GOMBAK

TARIKH :

22 FEBRUARI 2020 (SABTU)

MASA :

12.00 TGH - 5.30 PTG

TEMPAH TIKET ANDA SEKARANG!

Tempahan mengambil masa kurang dari 1 minit sahaja, tiada cas tersembunyi.

Perlukan Bantuan? Hubungi Hotline Al-Maghribi

0123831797

Ustaz Nazri

01115182164

Admin Anis