Al-Maghribi

Dah berbulan-bulan belajar Al-Quran tapi bacaan masih belum mahir dan masih merangkak-rangkak???

Al-Maghribi SEDIA membantu anda mahirkan bacaan Al-Quran,
dalam masa 4 JAM sahaja dengan teknik 4 M !

Jom lihat testimoni mereka yang telah berjaya dengan TEKNIK RAHSIA ini…

"Seharian saya mengikuti seminar ini dan merasakan teknik Al-Maghribi ini sangat luarbiasa terutamanya didalam Ta’lim belajar Al-Quran, hanya memperuntukkan masa 4 jam peserta sudah boleh membaca Al-Quran”
Amirul Husna
Penuntut Universiti Sains Islam Malaysia (USIM)

Segala Penyelesaian Masalah Anda Ada Di

SEMINAR MAHIR MEMBACA AL-QURAN
TANPA PERLU BELAJAR!

(Seminar Yang WAJIB Anda Hadir Jika Anda Serius Nak MAHIR BACAAN AL-QURAN!)

Anda akan berpeluang untuk belajar memahami Al-Quran dan meningkatkan ilmu pembacaan Al-Quran untuk masa depan Islam yang cemerlang !

“TEKNIK RAHSIA” Yang Anda Bakal Belajar Di Seminar Nanti…

Tunggu.. ada lagi!
Menu tambahan EXTRA GIGAVAGANZA yang akan dikongsikan:

So, macam mana? Dah sedia nak belajar MEMAHAMI AL-QURAN dan bersama meningkat ILMU PEMBACAAN AL-QURAN untuk masa depan Islam yang cemerlang?​

JOM KENAL DENGAN TRAINER ANDA!

Ustaz Dr. H. Muhammad Nuri Al-Maghribi anak kelahiran Indonesia, telah mendapat pendidikan awal dan menengah di  tanah kelahirannya. Beliau merupakan pemegang sijil PhD didalam Tasawwuf di Universiti Abdul Malik Al- Sa’di, Morocco (2008) dan PhD di dalam Usul Fiqh di Universiti Malaya, Malaysia (2015).

Ustaz Dr. H. Muhammad Nuri al-Maghribi  menimba ilmu al-Qur’an daripada ramai masyaikh  tersohor antaranya: Syekh Dr. Bassam al-Hijazai al-Misri, Syekh Hamim al-Teba’i, Syekh Iwan Sagita al-Kagungi, Syekh Ali Shofi al-Misri, sehingga beliau menguasai 10 qiraat bersanad al-Qur’an, ilmu tilawah, tafsir dan tarannum dengan baik.  Penelitian yang mendalam, pengalaman yang luas dan pemikiran bahawa pembelajaran al-Qur’an tidak memerlukan masa yang lama mencetuskan idea kepada beliau untuk mengasaskan kaedah pembelajaran al-Qur’an secara cepat dan efektif  iaitu kaedah al-Maghribi.  Kaedah al-Maghribi menggabungkan kesemua aspek bermula daripada Ta’lim, Tahfiz, Tafhim dan Tahqiq dengan memberi tumpuan kepada penguasaan al-Qur’an dalam masa yang singkat sebagai penyelesaian kepada kemelut dan masalah pembelajaran al-Qur’an yang sering dihadapi oleh masyarakat.

Antara teknik-teknik yang diperkenalkan adalah: Kaedah Belajar Membaca al-Qur’an dalam tempoh 4 jam, Kaedah Menghafaz Satu Muka Surat al-Quran dalam tempoh 15 minit, Kaedah Memahami al-Qu’ran hanya dalam masa 8 jam, Kaedah Mengenal Rasa dan Rahsia  al-Qur’an dalam masa 4 jam.

Beliau juga mengasaskan Kaedah Bahasa Arab Untuk Memahami Al-Qur’an dan Kaedah Mahir Bahasa Arab: Nahu dan Sorof Secara Pantas

MAKLUMAT SEMINAR MAHIR MEMBACA
AL-QURAN TANPA BELAJAR

LOKASI :

MASJID AL-KHAIRIYAH, TAMAN SERI GOMBAK

TARIKH :

 22 FEBRUARI 2020 (SABTU)

MASA :

8.30 PG – 12.00 TGH

TEMPAH TIKET ANDA SEKARANG!

Tempahan mengambil masa kurang dari 1 minit sahaja, tiada cas tersembunyi.

Perlukan Bantuan? Hubungi Hotline Al-Maghribi

0123831797

Ustaz Nazri

01115182164

Ustazah Anis